Tallinna börsi põhinimekirja käive oli täna ligi 748 tuhat eurot. Suurima kauplemiskäibega väärtpaber kogu Baltikumis oli Ignitis Grupe (543 738 eurot). Kõige enam tehinguid tehti samuti Ignitis Grupega (553 tehingut). Tallinna börsil arvestatavad kauplemiskäibega suuri tõuse ja kõikumisi polnud.

Balti börsiindeksitest oli täna tõusjad Tallinn (+0,4%) ja Riia (+1,51%). Ainsana oli languses Vilnius (+0,25%).

Mis veel toimus?

  • Kuna investeerimisvõimaluste palett on viimase kümne aasta jooksul muutunud kirjumaks, kavatseb rahandusministeerium muuta investeerimiskonto süsteemi väikeinvestoritele köitvamaks. Loe lähemalt.

  • Ligi 12 aastat tagasi umbes 600-eurose palgaga investeerimist alustanud Kristi Saare ei pea enam raha pärast tööd tegema. Loe lähemalt.

  • Viimasel nädalal jätkunud tugiostud moodustavad märkimisväärse osa Infortari kaubeldud aktsiate mahust. Loe lähemalt.

  • Tehnoloogiaettevõtte Xiaomi kaasasutaja tõi avalikuse ette korporatsiooni esimese elektriauto, rääkides seejuures ambitsioonidest saada 10 kuni 15 aasta pärast üheks parimaks autotootjaks üle maailma ja kujunedes seejuures konkurendiks Teslale ja Porschele. Loe lähemalt.

  • Homme on viimane päev märkida Läti börsifirma IPAS Indexo uusi aktsiaid, märkimiskorraldused tuleks oma internetipangas esitada hiljemalt 29. detsembri keskpäevaks. Loe lähemalt.

Indeksid näitavad rekordtulemusi

2023. aasta lõppemiseni on jäänud USA aja järgi kõigest kaks kauplemispäeva. Küll aga võib öelda, et Nasdaq 100 indeks on enda kogu aja tipus alates aastast 1999. Samuti on enda senise rekortaseme lähedale jõudnud S&P 500 indeks. Kogu kasvu veab tõenäoliselt tehnoloogiasektor ja tehisintellekti ümber toimuv. Samuti ka keskpankade positiivsed sõnumid uueks aastaks.

„Kui jaanuaris suudavad indeksid enda seniseid rekordeid purustada ja veel tõusta, on üsna tõenäoline, et oleme pulliturul,“ ütles Matt Maley Bloombergile. S&P 500 ralli eest on vastutavad peamiselt seitse suurimat USA tehnoloogiaettevõtet, mis on see aasta S&P 500 kasvust moodustanud 64%.

USA ja Euroopa börs

Euroopas on suur osa indeksid miinuses. Suurim kukkuja on Pariisi börsi peamine indeks CAC 40 (-0,39%). Langust näitab ka Hispaania börsi peamine indeks IBEX 35 (-0,23%).

USA-s jällegi näitab head tõusu S&P 500 (+0,13%), Nasdaq (+0,23%) ja VIX (+0,24%). Nafta aga on languses (-1,11%).