Tallinna börsi põhinimekirja käive oli täna ligi 1,041 miljoni eurot. Kogu Balti börsil suurima kauplemiskäibega väärtpaber oli Tallinna Kaubamaja Grupp (276 166 eurot). Samas kõige enam tehinguid tehti hoopis LHV-ga (468 tehingut). Tallinna börsil täna otseselt suuri langusi või tõuse täna polnud.

Balti börsiindeksitest oli täna ainsana miinuses Tallinn (-0,52%). Riia (+1,06%) ja Vilnius (+0,09%) olid plussis.

Mis veel toimus?

  • Lõppenud aasta IV kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 1,8 miljonit reisijat ja kaupa käideldi 3,1 miljonit tonni. Võrreldes eelmise aasta IV kvartaliga kasvas reisijate arv 5% Soome liinide toel, samas kaubamaht langes 21%, teatas ettevõte börsile. Loe lähemalt.

  • Krüptoturu pingsalt oodatud teade sotsiaalmeediaplatvormil X (endine Twitter) osutus valeteateks ning mingit otsust veel tehtud ei ole, vahendab Bloomberg. Loe lähemalt.

  • Üks Aasia suurimaid erakapitaliettevõtteid PAG Private Equity omandab enamusosaluse Premia Tallinna Külmhoone AS emafirmas Food Union Europe, mis toodab piimatooteid, jäätist ja muid külmutatud kaupu kuues Euroopa riigis. Loe lähemalt.

Investorid on bitcoin’i-ETF-i heakskiidu ootuses

USA varahaldusjuhid on hoolimata pärast Väärtpaberi- ja Börsikomisjoni (SEC) Twitteris tehtud valepostitust siiski lootusrikkad, et bitcoin’i ETF-ile antakse roheline tuli. Nimelt peaks regulaator täna otsustama, kas kiita heaks Ark Investemntsi ja 21Shares’i taotlus tuua turule bitcoini-investeerimisfond. Menetluses on mitmeid krüptovaluutaga seotud ETF-i taotlusi ettevõtetelt nagu BlackRock, Fidelity ja VanEck.

Toote lubamine oleks täielik n-ö mängumuutja, pakkudes institutsionaalsetel ja jaeinvestoritel kaudselt osa saada maailma ühest suurimast krüptovaluutast. Samuti oleks see suur tõuge kogu krüptosektorile, mis viimasel ajal on jagelenud mitmete skandaalidega.

Mitmed tööstusega lähedalt seotud isikud ütlesid nädala algul Reutersile, et kõige tõenäolisemalt oodatakse just Ark/21Sharesi toote heakskiitu.

USA ja Euroopa

Euroopa indeksitest on suur osa miinuses. Kõige suuremas miinuses on Londoni börsi indeks FTSE 100 (-0,27%). Stoxx 600 on kirjutamise hetkel ka miinuses (-0,12%).

USA börsilt aga vaatavad vastu rohelises indeksid. Kõige rohkem on tõusnud nafta (+1,32%). Tõusu näitab ka Nasdaq (+0,18%).