Täna oli Tallinna börsi põhinimekirja käive ligi 1,346 miljonit eurot. Kogu Balti börsil oli kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber Ignitis Grupe (368 111 eurot). Samas kõige enam tehinguid tehti hoopis Tallink Grupiga (697 tehingut).

Tänase rekorddividendi uudise valguses näitas korralikku tõusu Infortari aktsia, mis päeva algul käis suisa 43 euro juures. Päeva lõpetas aktsia 33,2 euro tasemel. IPO hinnast teeb see aktsia tootluseks ligi 27%. Infortari tänane kauplemiskäive oli pea 199 tuhat eurot.

Balti börsiindeksitest olid täna kõik languses. Suurimat langust näitas aga Riia (-0,64%). Seejärel järgnesid Vilnius (-0,2%) ja Tallinn (-0,06%).

Mis veel toimus?

  • Samsung tuleb õige pea turule uhiuue seadmega, mis kannab nime Galaxy Ring. Tegemist on tervist jälgiva sõrmusega, kus funktsioonide seas on südame löögisageduse mõõtmine ja magamise monitoorimine. Samuti annab sõrmus teada, kui valmis on kandja eesootavaks päevaks. Loe lähemalt.

  • Infortari varade maht kasvas möödunud aastal 1 462,2 miljoni euroni, müügitulu 1 084,6 miljoni ning kasum 293,8 miljoni euroni. Muuhulgas maksab Infortar välja oodatust suurema dividendi. Loe lähemalt.

  • Infortari tulemustes liiga suurt üllatus polnud, kuid sedavõrd äkiline reaktsioon börsil oli ootamatu, märkis varahaldusfirma Trigon Asset Management fondijuht Mihkel Välja. Loe lähemalt.

Hiina tuntud elektriliste autode tootja tuli lagedale uue luksusmudeliga

Hiina autotooja BYD esitles pühapäeval enda üht kallimat elektrilist sportautot hinnaga 233 450 dollarit. Sõiduk konkureerib otseselt Lamborghini ja Ferrari toodanguga.

Yangwang U9 mudel on eeskätt eksklusiivselt suunatud Hiina turule. Auto kiirendab sajani kõigest 2,36 sekundiga ning sõiduki tippkiirus on 309,19 km/h. 2023. aasta viimase kvartali järgi said BYD-st suurim elektriliste sõidukite müüja maailmas, võttes Teslalt üle senise positsiooni. Ettevõte turustab enda luksusmudeleid Yangwang ja Fang Cheng Bao brändide alt.

Yangwang alustas esimeste autode müümist möödunud aasta novembris. Seni on ettevõttel olnud peamiselt üks mudel U8, mis maksab 1,1 miljonit jüaani. Jaanuari lõpuks on ettevõte tarninud 3653 sõidukit.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on enamik indekseid punases. Suurimat langust näitab Pariisi börsi indeks CAC 40 (-0,38%). Languses on ka Itaalia börsi peamine indeks FTSE MIB (-0,3%).

USA börsilt näitab arvestatavat tõusu VIX (1,53%). Ka Dow on mõnevõrra tõusnud (+0,23). Kuld aga on languses (-0,56%).