Tallinna börsiindeks kerkis täna 1,1% ning Riia 2,16%. Vilniuse börsiindeks lõpetas kauplemispäeva eilsel sulgemistasemel.

Tallinna börsil kujunes päevaseks kauplemiskäibeks 1,14 miljonit eurot. Sellest 329 000 eurot tuli Enefit Greeni aktsiatest (+2,91%), 284 000 eurot LHV Groupi aktsiatest ning 180 000 eurot Tallink Grupi aktsiatest (+1,86%).

Börsi põhinimekirjas oli 9 tõusjat, 5 langejat ning neli aktsiat jäid eilsele sulgemistasemele.

Mis veel toimus?

  • Murdosa aktsiatega kauplemine on mitmel investeerimisplatvormil tavapärane. Kohalikud pangad seda võimalust ei paku. Miks? Loe pikemalt siit.

  • Jeff Bezos kerkis taas maailma rikkaimaks inimeseks ning tõukas troonilt Elon Muski. Loe edasi siit.

  • IPO poole liikuv airBaltic jõudis peale pandeemiat esimest korda aasta lõikes kasumini. Loe edasi siit.

  • Läti ehitustehnika rendiettevõte küsib investoritelt taas miljoneid eurosid. Loe edasi siit.

  • Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas ostis eelmise nädala neljapäeval pärast tulemuste teatamist firma aktsiaid. Loe siit.

  • Kohtutäitur on enampakkumisele pannud Estateguru laenu tagatiseks olevad ridaelamuboksid ja eramud, kuid neile seatud alghind ei kata täielikult Estategurule ja maksuametile tasumata võlga. Loe edasi siit.

Euroopa ja USA

Euroopa suuremad börsid liikusid teisipäeval ilma selge suunata. Regiooni laiapõhjaline aktsiaindeks Stoxx 600 on langenud 0,12%, samas Saksamaa DAX ning Inglismaa FTSE 100 kauplevad napilt plusspoolel.

USAs on peamised indeksid alustanud kauplemispäeva langusega. Dow Jonesi tööstuskeskmine ja S&P 500 on langenud ligi 0,40% ning Nasdaqi koondindeks pea 1%.

Apple on langenud 2,5%, Microsoft -2%, Amazon -0,90%, Meta -0,80% ning Nvidia -0,10%. Bitcoin on viimase 24 tunniga kerkinud ligi 4% ja jõudnud 68 851 dollarini.