Tõusule aitas kaasa Nordeconi teise kvartali raport, kus ehitusfirma teatas, et teenis kvartaliga 1,6 miljonit eurot kasumit. Samas märgiti, et ehitusturu seis pole jätkuvalt lihtne, kus tellimusi napib ja konkurents on karm.

Kaheksateistkümnest põhinimekirja aktsiast oli kolme kuu jooksul plussis vaid kaks: lisaks Nordeconile veel ka Infortar. Seetõttu langes Tallinna börsiindeks samal ajal 3,9%, mis on parem tulemus kui Riia börsil, mis langes eelkõige Latvijas Gāze börsilt lahkumise tõttu koguni 26,9%. Vilniuse börsiindeksil läks mõnevõrra paremini, jäädes 1,2% plussi. USA börsiindeks S&P 500 on suvekuudel tõusnud umbes 6%, Euroopa aktsiaindeks STOXX 600 1,4%.

Kohaliku börsi languse juures tuleb küll arvestada, et mitmed börsifirmad (Arco Vara, Enefit Green, Infortar, Merko Ehitus, Tallink, Tallinna Vesi) maksid suvel dividendi, mis mõjutab tavapäraselt aktsia hinda umbes dividendi ulatuses, kuid langus oli üldjuhul suurem kui makstud dividend (eranditeks napilt Enefit Green ja Merko Ehitus).

Suvekuudel on kõige kehvemini läinud kinnisvarafirmadel Pro Kapital ja Hepsor ning laevafirmal Tallink. Tallinkit mõjutas enim Infortari ülevõtupakkumine, kui suuromanik soovis aktsiaid kokku osta turuhinnast märgatavalt soodsamalt, mis ka lõpuks õnnestus. Nii Pro Kapitali kui Hepsori puhul ei saa eraldiseisvalt välja tuua, et langus oleks olnud tingitud mingist sündmusest, vaid mõlema kinnisvarafirma aktsiad on terve suve üsnagi ühtlaselt langenud.