Firma töötajatele saadetud kirjas ütles tegevjuht Daniel Zhang, et ka kaks teist ülemust, kes küll ei võtnud süüdistust vastu, astusid ametist tagasi.

Alibaba teeb politseiga koostööd pärast seda, kui naistöötaja väitis, et tema mees boss vägistas ta hotellitoas, kui ta oli pärast "purjus ööd" teadvuseta. Tema väiteid on Hiina sotsiaalmeedias laialdaselt jagatud.

Zhang ütles, et vägistamises süüdistatav mänedžer tunnistas, et "oli intiimseid tegusid", samal ajal kui naine oli "joobes".

"Ta vallandatakse ja teda ei võeta kunagi uuesti tööle. Seda, kas ta on toime pannud vägistamise või seadust rikkuva sündsusetuse, otsustab korrakaitsja," lisas Zhang.

Samuti märgiti memos, et Alibaba võtab vastutuse naise heaolu eest, öeldes: "Teeme kõik endast oleneva, et tema eest hoolitseda."

Pühapäeval teatas politsei Ida -Jinanis, kus vahejuhtum aset leidis, et süüdistusi uuritakse.

Naise üheteistkümneleheküljelises dokumendis avaldatud lugu juhtumist on tekitanud sotsiaalmeediatormi Hiina Twitteri sarnasel platvormil Weibo. Naine väitis, et tema juht sundis teda reisima kliendiga kohtumiseks Jinani linna, mis asub umbes 900 km kaugusel Alibaba peakontorist Hangzhous.

Ta on süüdistanud oma ülemusi selles, et nad käskisid tal koos töökaaslastega õhtusöögi ajal alkoholi tarbida. Naine ütles, et 27. juuli õhtul suudles klient teda. Seejärel meenutab ta, et ärkas järgmisel päeval oma hotellitoas ilma riieteta ja ei mäletanud eelmist õhtut.

Naine ütles, et sai valvekaamerate salvestisi, mis näitasid, et tema juht oli õhtul neli korda tema tuppa läinud.

Pärast Hangzhousse naasmist ütles naine, et juhtumist teatati Alibaba personaliosakonnale ja kõrgemale juhtkonnale ning naine palus oma ülemus vallandada.

Ta ütles, et personal nõustus esialgu taotlusega, kuid ei võtnud käsile edasisi meetmeid.

Sellele viidates oli töötajate märgukirjas öeldud: "Kogu juhtumi käsitlemise protsessis ei pööranud personaliosakond liialt tähelepanu ega hoolinud kannatanu käekäigust."