Tallinna börsi erinevate nimekirjade peale kujunes kauplemiskäibeks 1,04 miljonit eurot. Suurema osa andsid sellest Enefit Green 287 000 euroga. Merko Ehitus 236 000 euroga ning LHV Group 173 000 euroga.

Päeva jooksul kerkisid 10 aktsiat, langesid 13 aktsiat ning eilsele sulgemistasemele jäid 10 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Kodumaise krüptofirma Change'i suurim aktsionär ja juht Kristjan Kangro müüs maha osa oma aktsiatest. Loe siit.

  • Ülevaate eestlastele avatud investeerimisplatvormidest leiad siit.

  • PRFoods teatas, et märtsiga lõppenud kvartalis langes käive, kuid mullune 4,5 miljoni eurone kahjum muutus nüüd väikeseks kasumiks. Suur laenukoormus seab ettevõttele aga äärmuslikke rahavoogude juhtimise väljakutseid. Loe siit.

  • Tesla juht Elon Musk on taas maailma rikkaim inimene. Loe siit.

Euroopa börsid rohelised

Peamised Euroopa börsid on päeva jooksul plusspoolel püsinud, kuid varasemat tõusu on päeva jooksul tagasi antud. Regiooni laiapõhjaline Stoxx 600 indeks on kerkinud 0,35%, kuid Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kukkunud 0,30%.

Üllatuslikult alanes maikuus inflatsioon Euroopas 6,1% peale, mis on pea protsendi võrra vähem kui aprillis, mil põhiinflatsiooninäitaja oli 7%. Reutersi küsitletud ökonomistid prognoosisid, et mai inflatsioon tuleb 6,3%. Kuises võrdluses jäid hinnad euroalal paigale. Viimati oli aastane inflatsioon sama madal 2022. aasta veebruaris.

Samuti näitas leebumise märke alusinflatsioon, mida jälgivad keskpankurid ning mis oli mais 5,3% (aprillis 5,6%). Kuises võrdluses tõusis alusinflatsioon 0,2%. Loe pikemalt siit.

USA peamised indeksid alustasid kauplemist langusega, kuid nii Nasdaqi koondindeks kui S&P 500 on tõusnud plusspoolele kuni 0,20%. Dow Jones on eilsega võrreldes 0,30% madalamal.