Tallinna börsi põhinimekirja käive oli täna ligi 1,342 miljonit eurot. Kogu Baltikumis oli kõige suurema kauplemiskäibega Ignitis Grupe (449 377 eurot). Samas kõige enam tehinguid tehti Enefit Greeniga (1085 tehingut). Kauplemiskäibe osas arvestatavat tõusu ja langust näitasid kaks aktsiat.

Kui Pro Kapital Grupp tõusis täna 5130-eurose kauplemiskäibe juures +4,49%, siis Nordecon langes -3,95%. Kauplemiskäive aga oli 41 675 €. Nordeconi langust mõjutasid tõenäoliselt eelmise nädala sündmused, kus Nordecon lahkub betoonitööde alltöövõtuturult ja müüb tütarettevõtte maha.

Balti börsiindeksitest näitas ainsana tõusu Riia börsiindeks (+0,12%). Samas Vilnius (-0,32%) ja Tallinn (-0,21%) olid languses.

Mis veel toimus?

  • Finantstehnoloogia ettevõtte Iute Groupi kogutulu kasvas 2023. aasta 9 kuuga 22,1% 78,9 miljoni euroni ja ettevõte teenis 9,3 miljonit eurot puhaskasumit. Loe lähemalt.

  • Nasdaq Tallinna börsi Noteerimis- ja Järelevalvekomisjon otsustas 14. novembril määrata ELMO Rent AS-ile First Northi reglemendi punktide rikkumise eest leppetrahv summas 1500 eurot. Loe lähemalt.

  • Suurbritannia inflatsioon langes viimase kahe aasta madalaimale tasemele, andes investoritele lootust, et Inglismaa keskpank alandab intressimäärasid järgmise aasta kevadeks, vahendab Bloomberg. Loe lähemalt.

SpaceX-i haub plaani viia Starlinki satteliidiäri börsile

Mitmed lähedalt seisvad inimesed ütlesid Bloombergile, et Elon Muski kosmoseettevõte SpaceX-i sattelliidiäri Starlink plaanitakse hiljemalt 2024. aasta lõpuks viia börsile. Peamiselt selleks, et kasutada ära suurt nõudlust kosmoseside järele.

Tundmatuks jääda soovinud allikas andis mõista, et SpaceX liigutab hetkel satelliidiäri varasid eraldi tütarettevõttesse, et IPO jaoks end valmis sättida. Samas pole lõplikke otsuseid tehtud ja on võimalik, et SpaceX jätab äri ikkagi enda valdusesse. Samuti võib noteerimine edasi lükkuda 2025. aastasse.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on enamik Euroopa börsiindekseid rohelises. Kõige suuremat tõusu näitab Londoni börsiindeks FTSE 100 (+0,76%). Hea minek on ka Frankfurdi börsiindeksil DAX (+0,56%).

USA börsilt on kirjutamise hetkel ainsana languses nafta (-1,28%). Suurimate tõusjate seas on Nasdaq (+0,51%) ja S&P 500 (+0,41%).