Tallinna börsi põhinimekirja käive ulatus ligi 722 tuhande euroni. Kõige suurima kauplemiskäibega väärtpaber kogu Baltikumis oli Ignitis Grupe (384 697 eurot). Samas kõige enam tehinguid tehti Enefit Greeniga (644 tehingut). Suuri tõuse või langusi arvestades kauplemiskäivet täna otseselt Balti börsil ei olnud.

Täna on kõik Balti börsi indeksid rohelises. Kõige suuremat tõusu näitab Riia (+0,35%). Järgneb Vilnius (+0,16%) ja seejärel Tallinn (+0,2%).

Mis veel toimus?

  • AS-i LHV Group nõukogu on nomineerimiskomitee ettepanekul otsustanud esitada nõukogu uue liikme kandidaadiks Liisi Znatokovi (endise nimega Himma). Uue nõukogu liikme valimise ettepanek esitatakse aktsionäridele 20. märtsil 2024 toimuval korralisel üldkoosolekul. Loe lähemalt.

  • Enefit Green langetas lõpliku investeerimisotsuse ehitada valmis 90 MW Kelme 2 tuulepark Leedus, teatas ettevõte börsile. Loe lähemalt.

  • Krüptovaluuta turul on saabunud hetk, mida on oodatud alates 2022. aasta maist. Bitcoin (BTC) on taas ületanud 43 000 USA dollari piiri, mida viimati nägime 2022. aasta aprillis, teatab Binance’i esindaja Eestis Polina Brottier. Loe lähemalt.

  • Disney plaanib 2024. aastal sisu tootmisele kulutada 25 miljardit dollarit, mis on madalam nende 2022. aasta rekordist, mil sisule kulus 29,9 miljardit dollarit. Selgub, et voogedastusplatvormid, kes leiavad üles selle, mida tarbijad tõeliselt tahavad, võidavad päeva lõpuks kõige enam. Loe lähemalt.

  • ELMO Rent AS teatab, et Harju Maakohus on aktsepteerinud ettevõtte poolt saneerimisavalduses kirjeldatud lühirenti puudutava tegevuskava ja käesolevaga algab ettevõtte saneerimismenetlus. Loe lähemalt.

Euroopa juhtiva lennufirma aktsia suundus tõusule

Maailma ühe juhtivama turismigrupi Tui aktsia avanes täna hommikul ligi 9% kõrgemal pärast tulemuste avaldamist, mis näitas, et EBIT ehk kasum enne intresside ja maksude maha arvestamist kasvas 139%. Samas käibe tõus oli 11%, jõudes 8,5 miljardi euroni.

Täiendavat huvi tekitas uudis, et ettevõtte juhtkond plaanib investeerimisprofiili lihtsustamiseks noteerimise lõpetamist Londoni börsil, et minna üle Frankfurdi börsile. Otsust arutatakse Tui korralisel üldkoosolekul veebruaris. Selleks oleks vaja 75% aktsionäride heakskiitu.

Jefferise analüütikud ütlesid oma raportis, et ettevõtte 2023. aasta müügid on 2% ees kokkulepitust, kinnitades mõneti seda, et 2024. aasta väljavaated rahvusvahelisteks lendudeks Euroopast on positiivsed. 2024. aastal tahetaske vähemalt 25-protsendilist kasumi tõusu enne makse ja intresse kasvu.

USA ja Euroopa börs

Kirjutamise hetkel on kõige enam Euroopa börsil tõusnud Itaalia börsi peamine indeks FTSE MIB (+0,92%). Head minekut näitab ka Frankfurdi börsi indeks DAX (+0,73%).

USA börsil on tõusus kuld (+0,71%). Samas nafta (-1,98%) ja VIX (-1,09%) on languses.