Tallinna börsi põhinimekirja käive oli täna ligi 745 tuhat eurot. Kogu Balti börsilt kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber oli Ignitis Grupe (479 791 eurot). Kõige enam tehinguid tehti aga Enefit Greeniga (763 tehingut). Kauplemiskäibe poolest täna kogu Balti börsilt suuri tõuse või kukkumisi polnud.

Samas lõpetas hiljuti börsile tulnud Infortar päeva alla IPO hinna (26 eurot). Madalaim hetk oli keskpäeval kella 13 ajal, mil tehinguid tehtid 25,9-eurose aktsiahinna juures.

Balti börsiindeksitest olid plussis Vilnius (+0,05%) ja Riia (+0,65%). Ainsana näitas langust Tallinn (-0,07%).

Mis veel toimus?

  • Viis aastat tagasi ükssarvikuks saanud Bird andis sisse saneerimisavalduse. Kasum on jäänud kaugeks unistuseks. Loe lähemalt.

  • Ebasoodsate suundumuste jätkumine ei ennusta uuel aastal kinnisvaraturule lisaaktiivsust, märgivad analüütikud. Loe lähemalt.

  • Täna pärastlõunal kukkus Infortari aktsia läbi IPO hinna ehk 26 euro piiri. Kui päeva madalaimaks hinnaks oli 25,9 eurot, siis päeva lõpetas aktsia 25,98 eurose hinna juures. Loe lähemalt.

  • 50% ulatuses Ekspress Grupile kuuluv Õhtuleht Kirjastus sõlmis lepingu, millega omandab täielikult osaluse Express Postis, mis kuulub seni võrdselt kahele Eesti suurimale meediaettevõttele Ekspress Grupp ja Postimees Grupp. Loe lähemalt.

Võrklaev: Elektrilevi börsileviimine tooks investeeringuteks raha

Rahandusminister Mart Võrklaev kommenteeris tänase valitsuse pressikonverentsi ajal ka põgusalt Eesti Energia erastamisplaane. Kui algselt pidi ta plaane tutvustama ka kabinetiistungil valitsusele, siis see jäi täna ära ning lükkus uude aastasse, eeskätt peaminister Kaja Kallase haigestumise tõttu. Võrklaev tõdes, et riigiettevõtete erastamise kava on valmis, aga teiste ministeeriumite...