Tallinna börsi põhinimekirja käive oli täna ligi 1,9 miljonit eurot. Kogu Balti börsilt kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber oli LHV Group (660 094 eurot). Ka kõige enam tehinguid tehti LHV Groupiga (951 tehingut). Ka täna jäi tõusuga sarnaselt eilsele silma LHV (+2,9%). Sel nädalal on LHV tõusnud +6,29 protsenti,. Baltic Horizon Fund on jällegi miinuses (-3,83%).

Balti börsiindeksitest on tugevas plussis Tallinn (+1,39%). Riia (-0,08%) ja Vilnius (-0,07%) on miinuses.

Mis veel toimus?

  • Tänavusest aastast on oodatud muu hulgas seda, et kõrgeid intressimääri langetatakse. Ent mida tähendab see turgudele ja kas laenuraha odavnedes kerkib esile mõni seni varjusurmas olnud sektor? Loe lähemalt.

  • Kuigi eelmine aasta tõi idusektorisse palju väiksemad tehingumahud, vaatavad turuosalised alanud aastale lootusrikkalt. Loe lähemalt.

  • Neljas kvartal lõi varasema pildi täiesti sassi ning Börsiennustuse etteotsa tõusid uued nimed. Loe lähemalt.

  • Microsoft lisab enda Windowsi arvutiklaviatuurile uue klahvi, mis lubab aktiveeruda AI Copilot funktsioonil. Esimesed seadmed uuendusega on saadaval juba sellest kuust. Loe lähemalt.

  • 2023. aasta jooksul kasvas platvormil sooritatud annualiseeritud väärtpaberite tehingumaht miljardi euroni, teatab eestlaste loodud investeerimisplatvorm Lightyear. Loe lähemalt.

Saksamaa inflatsioon näitas ootamatut tulemust

Saksamaa inflatsioon tõusis detsembris kolme kuu kõrgemale tasemele, mis seab kahtluse alla investorite lootused Euroopa Keskpanga intressimäärade alandamiseks märtsis. Inflatsioon Euroopa ühes suurimas majanduse tõusis aastases võrdluses 3,8 protsenti.

Muuhulgas võrdluses eelmise kuuga oli inflatsiooniks siis 2,3 protsenti. Lähedal keskpankade oodatavale 2 protsendi tasemele. Eelmisel aastal alanud valitsuse toetuste vähendamine gaasile, elektrile ja toidule on vallandanud kiirenemise Euroopas. Saksamaa energiahinnad tõusid aastaga kuni detsembrini 4,1 protsenti. Samas arvatakse, et kogu euroala inflatsioon peaks homsete tulemuste põhjal olema kuni 3 protsenti.

USA ja Euroopa börs

Enamik Euroopa börsi põhiindekseid on rohelises. Suurimat tõusu näitab Hispaania peamise börsi indeks IBEX 35 (+0,85%). Hea minek on ka Itaalia börsi peamisel indeksil FTSE MIB (+0,46%).

USA börsilt on rohelises volatiilsusindeks VIX (+0,43%) ja Dow (+0,26%). Nasdaq indeks on aga languses (-0,37%).