Tallinna börsiindeks lõpetas teisipäeva 0,2% madalamal, teisalt Riia börs kerkis 0,45% ning Vilnius 0,28%.

Kauplemiskäibeks kujunes teisipäeval 1,39 miljonit eurot. Sellest 1,1 miljonit tuli LHV Groupi aktsiatest (-0,57%), 282 000 eurot Tallink Grupi aktsiatest (-0,28%) ning 141 000 eurot Infortari aktsiatest, mille hind kerkis 5,27% sulgudes 34,95 euro peal.

Esmaspäeval kerkis Infortari aktsia tulemuste ja dividendiuudise peale reageerides hetkeliselt pea 60% ning lõpetas päeva pea 23% tõusuga.

Avaron Asset Management juht Kristel Kivinurm-Priisalm 3 eurost dividendi jätkusuutlikuks ei pea. „Pigem näeme, et tegemist on ühekordse suurema väljamaksega, et investorite tähelepanu püüda, rõhudes nii Infortari rekordilistele tulemustele kui planeeritavale dividendi väljamaksele,“ sõnas Kivinurm-Priisalm. Loe edasi siit.

Mis veel teoksil?

  • Bitcoini hind on püüdmas 2021. aastal saavutatud tippe. Loe siit.

  • Kuigi Textmagic teenis mullu 20 miljonit eurot kahjumit, plaanitakse aasta teises pooles aktsionäridele väljamakset. Loe edasi siit.

  • 40 miljonit kaotanud BaltCap plaanib muudatusi ettevõtte struktuuris ja operatiivjuhtimises, teatas fondivalitseja. Loe edasi siit.

  • Infortari juhatuse ehimehe Ain Hanschmidti sõnul võttis Infortari aktsiaralli näo ikka rõõmsaks. Loe edasi siit.

Euroopa ja USA

Euroopa suuremad börsid on teisipäeval liikunud ilma kindla suunata. Regiooni laiapõhjaline Stoxx 600 indeks on päeva jooksul kõikunud nii pluss- kui miinuspoolel, olles kell peale kella viite õhtul 0,14% plusspoolel.

USA peamised aktsiaindeksid avanesid erisuunaliselt. Dow Jonesi tööstuskeskmine on langenud 0,36%, S&P 500 on nulli lähedal ning Nasdaqi koondindeks on kerkimas 0,15%.