Tallinna börsiindeks langes täna 0,38% ning Riia 0,12%. Vilniuse börsiindeks kerkis seevastu 0,06%.

Siinse börsi kauplemiskäibeks kujunes 959 000 eurot. Sellest 340 000 eurot tuli LHV Groupi aktsiatest (-0,14%), 271 000 eurot Tallinna Kaubamaja Grupi aktsiatest (+0,19%) ning 131 000 eurot Enefit Greeni aktsiatest (-1,88%).

Põhinimekirjas oli tõusjaid 9, langejaid 4 ning eilsele sulgemistasemele jäid 5 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Euroopa Keskpank jättis oodatult intressid paigale, kuid näeb inflatsiooni alanemas varasemast kiiremini. Loe pikemalt siit.

  • Tallinna börsi aktsiad on suhtarvude poolest muutunud märgatavalt soodsamaks, kuid see ei pruugi ilmtingimata head tähendada. Loe edasi siit.

  • Kuhu Nvidia aktsia veel edasi saab tõusta? Ekspertide sõnul teeb senine tõus ettevaatlikuks, kuid ei välista edasist tõusu. Loe pikemalt siit.

  • USA aktsiate ostupidu vajab jätkumiseks positiivsete narratiivide püsimist, kirjutab Luminori varahaldur Kalle Kose.

Euroopa ja USA

Päeva jooksul on Euroopa suuremad turud olnud tõusuteel ning EKP suutis tõusule veel hoogu anda. Keskpanga presidendi Christine Lagarde’i sõnul inflatsioon kindlalt aeglustumas, kuid intressimäärade langetamiseks pole veel piisavat kindlust.

Turud hindavad nüüd, et tänavu langevad keskpanga intressid ühe protsendipunkti võrra, varasemalt oodati 93 baaspunktist langetust. Euro langes 0,2% ning Saksamaa 10-aastase võlakirja intress langes kuue baaspunkti võrra 2,26% peale, peegeldades sellega pikaajaliselt alanenud intressiootusi. Regiooni laiapõhjaline aktsiaindeks Stoxx 600 on kerkinud ligi 1%.

Positiivselt on kauplemist alustanud ka USA enimjälgitud aktsiaindeksid. Nasdaqi koondindeks on kerkinud 0,90%, S&P 500 0,70% ning Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,40%. Nüüd ootavad turud kommentaare USA Föderaalreservi juhilt Jerome Powellilt.