Tallinna tehnikakõrgkooli tudeng Sander Elb jõudis praktikale Balti Logistikasse ülikooli kaudu, kui ta korraldas Logistikaseminari. "Olin korraldusmeeskonnas, täpsemalt peakorraldaja abi ning otsustasin ennast registreerida Tudengiboxi," räägib Sander. Valdkonna spetsialistide kohtumiskohaks kujunenud Logistikaseminaril oli praktikate vahendamiseks mõeldud kiirkohting tüüpi Tudengibox, kus on võimalik endast lühidalt rääkida ning saada teada ka ettevõtetest ja nende praktikantide soovist.

Sander jäi ettevõttele seminarilt meelde ning juba järgmisel päeval sai ta kõne ettepanekuga tulla vestlusele. "Vestluse käigus klappisid meie mõlema ootused ning otsustasin võrdlemisi kiiresti meeskonnaga liituda," ütleb Sander. "Senimaani ma seda otsust ei kahetse."

Praktikal on oluline proovida valdkonna eri tahke

Parima praktikapakkuja juures praktikal käinud Sander tõstab esile praktika süsteemsust ja läbimõeldust. "Mulle meeldib, kui praktikakoht paneb suurt rõhku praktikantide koolitamisele ja arendamisele, mitte ei näe praktikante vaid tööjõuna. Oma praktikaaja jooksul sain ma kogeda väga palju, panna end proovile ning võtta järjest rohkem vastutust. Minu arvates on just toredad kolleegid, meeldiv töökeskkond ja ja saadav kogemus see, milles väljendub parima praktikakoha tiitel," räägib Sander.

"Praktikakohta valides tasub kindlasti mõelda ja varem uurida, millised võimalused ees ootavad. Mul on väga hea meel, et jõudsin praktikale kohta, kus iga päev toob midagi uut ja teistsugust."

Kõige põnevamad seigad on seotud ebaharilike olukordadega. "Meelde on jäänud olukord, kui Eestisse pidi saabuma ajakriitiline meditsiinisaadetis. Ootamatult jäi aga lend ära, kuid saadetis pidi sellegipoolest õigeks ajaks kohale jõudma. Otsisime koos saaja ja saatjaga kiiret lahendust ning saime saadetise järgmisele otselennule. Lennuki saabumise ajal oli Tallinnas juba eriauto valmis, mis viis ravimid kohe Tartusse, et need hommikul patsientidele manustada," kirjeldab Sander. "Sellised saadetised on äärmiselt haruldased, pakuvad närvikõdi ja muudavad praktika põnevamaks."

Tööpakkumine on suurim tunnustus

Praktikakogemuse järel pakuti Sandrile juba püsivat tööd. "See on kõige suurem tunnustus eduka praktika eest, kui ettevõte pakub võimalust kauemaks või püsivalt tööle jääda," on Sander kindel. "Oma praktikaaja jooksul tegelesin peamiselt maantee- ja lennuekspordi logistikaga, kuid sain proovida kätt ka kiireloomuliste meditsiinisaadetistega. Praktikal olles sain väga hea põhja, et jätkata keerulisemate väljakutsetega, näiteks saadetistega, mis on ajakriitilised ja nõuavad kindlat temperatuuri.