Täna on suurimat tõusu näidanud Vilniuse börsiindeks (+0,17%). See-eest Riia (-0,05%) ja Tallinna börs (-0,56%) mõlemid on näidanud langust. Tallinna börsi põhinimekirja käive jäi seekord alla miljoni. Balti börsil kõige enam kaubeldud väärtpaber oli Enefit Green (748 tehingut). Ka Enefiti kauplemiskäive oli kõige suurem (329 011 eurot).

Täna on suurt tõusu näidanud Leedu põllumajandusettevõte INVL Baltic Farmland (+9,22%). Eesti ettevõtetest on tõusnud ka Clevon(+3,71) ning Robus Grupp (+2,61). Täna Balti börsi suurim langeja on olnud ELMO Rent (-5,12%). Langejaid Tallinna börsil kokku on täna 27 aktsiat, viis neist on näidanud tõusu.

Mis veel toimus?

  • Kinnisvaraarendaja Hepsor müüb Riias esimese ärihoone. Börsiteatest selgub, et Hepsor sõlmis müügilepingu East Capital Real Estate IV kinnisvarafondiga 5,2 miljoni eurose väärtusega ärihoone müügiks. Loe lähemalt.

  • Omniva ostis Parcelsea nutipostkastide võrgustiku, et pakkuda personaalsemat ja kodulähedasemat pakiteenust üle Eesti. Tehinguga omandab Omniva 700 nutipostkasti. Seniste Parcelsea klientide jaoks jätkub teenus tavapäraselt. Loe lähemalt.

  • Tallinna Sadam sõlmis 53 miljoni eurose lepingu uue kai rajamiseks, mis on mõeldud meretuuleparkide teenindamiseks ning omab ka militaarset eesmärki. Loe lähemalt.

  • Alates 2015. aastast Wise'is töötanud Matt Briers teatas, et lahkub ettevõttest 2024. aasta märtsis, et taastuda raskest õnnetusest. Loe lähemalt.

  • Facebooki omanikule Meta Platformsile määrati rekordiline 1,2 miljardi eurone trahv ning määrati tähtaeg, mis ajaks peab andmete saatmine USAsse lõppema. Loe lähemalt.

AS Pro Kapital Grupp teatas ka korralise üldkoosoleku kokku kutsumisest 19. juunil algusega kell 12.30 Hilton Park Hotellis.

USA ja Euroopa börs

Täna on peamised Euroopa indeksid olnud miinuspoolel. Kõige suurimat tõusu on näidanud Hispaani börsi põhiindeks IBEX 35. Kirjutamise hetkel 0,56%. Suurim langeja kirjutamise hetkel aga FTSE MIB (-0,95%). Stoxx 600 aga on langenud ligi 0,1%.

USA börsil on suurimat tõusu näidanud niinimetatud hirmuindeks VIX (1,67%). Head minekut on näidanud ka S&P 500 (kirjutamise hetkel 0,22%) ning Nasdaq (kirjutamise hetkel 0,45%).