Tallinna börsi põhinimekirja käive oli täna ligi 1,844 miljonit eurot. Suurima käibega väärtpaber kogu Balti börsil oli täna Tallink Grupp (856 717 eurot). Kõige rohkem tehinguid tehti ka Tallink Grupiga (1392 tehingut). Täna on Balti börsil arvestatava kauplemiskäibe juures tõusnud Tallink Grupp (+5,37%).

Samuti on tõusnud ka Infortar (+3,45%). Infortari lõpetas päeva kõige kõrgemal tasemel pärast IPO-t ja aktsia lõpetas päeva 27 euro juures. Mõlema aktsia puhul mängisid tõusmisel rolli Tallinki eelmise majandusaasta tulemused, kus selgus, et ettevõte maksab pärast kahte aastat dividendi.

Balti börsiindeksitest näitas tõusu nii Tallinn (+0,42) ja Riia (+0,77). Vilnius (-0,03%) on väikeses languses.

Mis veel toimus?

  • 2022. majandusaasta eest dividendi katkestanud Tallink teatas nüüd ettepanekust dividend aktsionäridele uuesti välja maksta. Loe lähemalt.

  • Suurem osa Elmo Rendi võlausaldajatest olid väljapakutud saneerimiskavaga nõus, teatas Elmo Rent börsile. Loe lähemalt.

  • Tehisintellekti ja pooljuhtide tootja Nvidia avalikustas viimase ehk neljanda kvartali tulemused, ületades Wall Streeti analüütikute ootused ja viies aktsia seejärel rallima. Loe lähemalt.

  • Kuressaares tegutseva elektroonikaettevõtte Incap Estonia emafirma lõppenud aasta käive oli ligi 222 miljonit eurot ja tegevuskasum (EBIT) üle 28 miljoni euro. Neljanda kvartali käive moodustas ettevõtte aastakäibest 42,4 miljonit eurot ja tegevuskasum 3,7 miljonit eurot. Loe lähemalt.

Head tulemused viisid Nvidia aktsia rallima

Nvidia aktsia hüppas pärast tulemuste avaldamist börsil kirjutamise hetkel 12%. USA tehnoloogiagigant teatas eelmise kvartali käibeks 22,1 miljardit dollarit. Aastases võrdluses on tõus olnud 265%.

Nvidia kiipe kasutavad mitmed ettevõtted nagu Microsoft ja Meta, et arendada suuri tehisintellekti mudeleid. Nvidia ei näita ka vaibumismärke. Näiteks eeldab ettevõte, et praeguse ehk esimese kvartali käive ulatub 24 miljardi dollarini, mis on kaugelt rohkem kui siiani prognoositakse.

„Fundamentaalselt on tingimused suurepärased jätkuvaks kasvuks 2025. aastaks ja pärast seda,“ ütles Nvidia tegevjuht Jensen Huang.

USA ja Euroopa börs

Euroopa börsil on enamik indekseid rohelises. Suurimalt on tõusnud Frankfurdi börsiindeks DAX (+1,62%). Tõusu on näidanud ka Pariisi peamine börsiindeks CAC 40 (+1,31%). Minekut näitab ka Stoxx 600 (+0,96%).

USA börsil on oluliselt plussis Nasdaqi indeks (+2,24%). Tõusu näitab ka S&P 500 (+1,53%). Samas volatiilsusindeks VIX (-6,52%) on olulises languses.