Tallinna börsi põhinimekirja käive ulatus ligi 859 tuhande euroni. Kõige suurema kauplemiskäibega väärtpaber oli Enefit Green (380 020 eurot). Kõige enam tehinguid tehti ka Enefit Greeniga (1 052 tehingut). 5722-eurose kauplemiskäibe juures näitas olulist langust Saunum Group, kes avaldas täna oktoobrikuised tulemused, tõdedes, et aprillis prognoositud käivet tänavu siiski ei saavutata. Samas prognoosib ettevõte, et kasumlikuks jõutakse praegusel ehk teisel poolaastal.

Nii Riia (-0,23) kui Tallinna (-0,5%) börs näitasid täna langust. Vilniuse börs püsis liikumatult, sest täna on seal kauplemispüha.

Mis veel toimus?

  • Kinnisvaraarendaja Hepsor teatas investoritele kolmanda kvartali - sealhulgas 9 kuu - tulemused, millest selgub, et ettevõtte müügitulu ja kasum on aasta taguse ajaga võrreldes mitmekordselt tõusnud. Loe lähemalt.

  • Kui tänavu ootab Swedbank Tallinna Kaubamaja grupilt varasemaga võrreldes suuremat kulumieelset kasumit, siis 2024. aastal see prognoosi järgi langeb. Jätkuvalt sai Tallinna Kaubamaja Grupi aktsia Swedbankilt ostusoovituse, selgub Swedbanki aktsiaanalüüsist. Loe lähemalt.

  • Finnairi aktsiaemissioon nõuab investoritelt teadlikku tegutsemist. Praeguste ja uute investorite ees olevaid valikuid selgitas LHV maakleritegevuse juht Sander Pikkel. Loe lähemalt.

  • Taani energiafirma Ørsted teatas täna, et jäi aasta esimese üheksa kuu kokkuvõttes 19,9 miljardi Taani krooniga (2,7 miljardi euroga) kahjumisse. Loe lähemalt.

  • Mind häirib tihti see, kui fondijuht räägib turundustekstides ühtedest investeeringutest, aga fondide portfellide tegelikke andmeid vaadates ei paista need reklaamitud investeeringud üldse välja, kirjutab siinsele pensioniturule indeksfondid toonud Tuleva asutaja Tõnu Pekk. Loe lähemalt.

Tõenäoliselt hoitakse intressimäära taas paigal

Wall Street on võrdlemisi enesekindel selles, et täna õhtul selguval Föderaalreservi kohtumisel jätab nõukogu intressimäära tõstmata. Kuid paljude sõnul on tegelik küsimus selles, kas USA keskpank on ühelpool tõstetega või ei.

Arvestades, kui ebastabiilsed on olnud viimased aastad, jääb keskpanga esimees Jerome Powell tõenäoliselt kidakeelseks ning midagi paikapanevat ei luba. Samas jätab ta nö ukse lahti võimaluseks tõsta intresse, kui inflatsioon ei näita peatumismärke.

USA ja Euroopa börs

Euroopa börsil on peamised indeksid rohelises. Kõige paremat minekut näitab Itaalia börsi põhiline indeks FTSE MIB (+0,97%). Ka Stoxx 600 on kõrgel (+0,73%).

USA börsilt jääb silma volatiitsusindeksi VIX suur langus (-4,85%). Samas nafta näitab jällegi võrdlemisi suurt tõusu (+2,16%).